Chili con carne

Chili con carne, een makkelijk en snel gerecht dat je in 30 minuten op tafel hebt en zonder kant en klare pakjes te gebruiken. Mijn zoon is hier gek op.

 

Ingrediënten 

  • 500 g gehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 grote ui gesnipperd  
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 1 el oregano
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 ½ el gerookte paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el korianderpoeder
  • 2 tomaat in blik
  • 1 ½ tl zout
  • ½ tl peper
  • 1 blik 200 g zwarte bonen
  • 1 pot 680 g bruine bonen  

Bereiding 

  1. Doe olie in de pan en bak de ui kort aan, voeg dan het gehakt eraan toe en bak dit totdat het gehakt is aangebakken. 
  2. Voeg de rode en groene paprika erbij samen met de knoflook, tomatenpuree, gerookte paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder, korianderpoeder, zout en peper eraan toe en bak dit 5 minuten aan. 
  3. Voeg de tomaten erbij en roer het door elkaar. Zet het deksel op de pan en laat dit 25 minuten koken. 
  4. Laat de bruine en de zwarte bonen uitlekken en spoel ze kort onder koud water. Giet dit bij het gehakt en laat het nog 10 minuten koken.
  5. Serveer dit met bijvoorbeeld rijst.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten