Chocolade amandel cake

Deze chocolade amandel cake is zo fudgy en dus goddelijk lekker als je van chocolade houdt natuurlijk. De zachte ganache smelt in je mond, op en top chocola dus. Heb je een kleiner bakvorm, neem dan de ingrediënten door de helft.

Veel bakplezier!

 

Ingrediënten

  • 400 g pure chocolade
  • 250 g boter
  • 6 eieren
  • 150 g lichtbruine suiker
  • 135 g amandelmeel
  • 40 g bloem
  • Snufje zout
  • Cacao

Voor de ganache

  • 250 g slagroom
  • 220 g pure chocolade

Bakvorm 22 cm

bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Smelt de chocolade samen met de boter au ban marie.
  3. Voeg de suiker bij de gesmolten chocolade en roer goed door met een garde.
  4. Meng de eieren er een voor een bij de chocolade.
  5. Voeg het amandelmeel, de bloem en het zout en meng goed door.
  6. Vet een bakvorm en strooi de cacao poeder over het hele vorm, zowel de bodem als de zijkanten van de vorm.
  7. Giet het beslag in de vorm en bak het 30 minuten in de oven.
  8. Laat de cake in de bakvorm op een rooster afkoelen.
  9. Verwarm de slagroom in een steelpan. Voeg hierbij de chocolade en roer dit door met een garde.
  10. Haal de cake uit de bakvorm en zet hem op een rooster met grote bord eronder.
  11. Giet de ganache in het midden van de cake en laat de ganache over de hele cake vloeien.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten