Deze heerlijke chocolade banaan koekjes gevuld met ganache vulling zijn zacht van binnen en hebben een lekkere cake textuur. Ben je een liefhebber van bananen brood/cake dan ga je ze heerlijk vinden.
Ingrediënten
- 2 bananen (270 g)
- 165 g boter kamertempratuur
- 90 g lichtbruine suiker
- Snufje zout
- 2 eidooiers
- 1 tl vanille extract
- 300 g bloem
- ½ tl bakpoeder
- 100 g chocolade druppels
Voor de ganache
- 150 g slagroom
- 125 g pure chocolade
Bereiding
- Mix de boter met de suiker zacht en romig.
- Voeg de twee eidooiers en de vanille en mix dit verder.
- Prak de bananen en mix dit ook door.
- Zeef de bloem met de bakpoeder en een snufje zout en mix dit bij het beslag.
- Voeg de chocolade druppels bij het beslag en meng dit door met een spatel.
- Zet het beslag in de koelkast voor ongeveer een uur of langer.
- Verwarm de oven voor op 180ºC
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak balletjes van 30 gram en leg ze op de bakplaat.
- Druk de balletjes plat en leg er eventueel nog extra chocolade druppels op
- Bak de koekjes 15/20 minuten goudbruin en laat ze dan afkoelen op een rooster.
- Verwarm de slaagroom en voeg de chocolade. Meng dit goed door en zet het in de koelkast om af te koelen.
- Doe de ganache in een spuitzak.
- Spuit een koekje met de ganache en leg daarop de tweede koekje. Doe dit met de rest van de koekjes.

