Chocolade bananen koekjes met ganache vulling

Deze heerlijke chocolade banaan koekjes gevuld met ganache vulling zijn zacht van binnen en hebben een lekkere cake textuur. Ben je een liefhebber van bananen brood/cake dan ga je ze heerlijk vinden.

Ingrediënten

  • 2 bananen (270 g)
  • 165 g boter kamertempratuur
  • 90 g lichtbruine suiker
  • Snufje zout
  • 2 eidooiers
  • 1 tl vanille extract
  • 300 g bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • 100 g chocolade druppels

Voor de ganache

  • 150 g slagroom
  • 125 g pure chocolade

Bereiding

  1. Mix de boter met de suiker zacht en romig.
  2. Voeg de twee eidooiers en de vanille en mix dit verder.
  3. Prak de bananen en mix dit ook door.
  4. Zeef de bloem met de bakpoeder en een snufje zout en mix dit bij het beslag.
  5. Voeg de chocolade druppels bij het beslag en meng dit door met een spatel.
  6. Zet het beslag in de koelkast voor ongeveer een uur of langer.
  7. Verwarm de oven voor op 180ºC
  8. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  9. Maak balletjes van 30 gram en leg ze op de bakplaat.
  10. Druk de balletjes plat en leg er eventueel nog extra chocolade druppels op
  11. Bak de koekjes 15/20 minuten goudbruin en laat ze dan afkoelen op een rooster.
  12. Verwarm de slaagroom en voeg de chocolade. Meng dit goed door en zet het in de koelkast om af te koelen.
  13. Doe de ganache in een spuitzak.
  14. Spuit een koekje met de ganache en leg daarop de tweede koekje. Doe dit met de rest van de koekjes.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Leave a Comment