Chocolade bananencake/brood

Een cake waar je je niet quilty over hoeft te voelen is deze chocolade bananencake. Lekker zacht en zeker niet droog, mede door de zure room en de tahini. heerlijk als tussendoortje of ontbijt. Genieten dus!

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el zure room
  • 2 el tahini
  • 2 el honing
  • 60 g amandelpoeder
  • 199 g havermout bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baksoda
  • 30 g cacao
  • 200 g chocolate chips (Albert Heijn)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC
  2. Prak de bananen in een ruime kom.
  3. Roer de eieren er een voor een bij de bananen.
  4. Voeg de vanille, zure room, honing en de tahini erbij en meng het goed door.
  5. Meng met een spatel de amandelpoeder, havermout, bakpoeder, baksoda en de cacao.
  6. Schep 125 g chocolate chips door het beslag.
  7. Giet het beslag in een beklede bakvorm met bakpapier en verdeel het overige chocolate chips op het beslag.
  8. Bak de cake 45 minuten.
  9. Prik tussendoor in de cake met een saté prikker om te checken of de cake gaar is.
  10. Haal de cake uit de oven en laat het goed afkoelen.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten