Chocolade boterkoekjes met ganache vulling

Wat zijn ze lekker deze chocolade boterkoekjes gevuld met ganache. Maak een kleine of een grote batch hoe dan ook ze komen zeker op en zijn zo klaar. Ook leuk om met de kids te maken.

 

Ingrediënten

  • 140 g zachte boter
  • 65 g poedersuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 180 g bloem
  • 35 g cacao

Voor de ganache

  • 100 g pure chocolade in stukjes
  • 50 ml slagroom

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC
  2. Klop met een garde of met een handmixer de boter romig en voeg de poedersuiker erbij, klop verder door.
  3. Klop het ei en vanille erbij door.
  4. Zeef de bloem met de cacao en meng het met een spatel door.
  5. Vul een spuitzak met stervormige mondstuk.
  6. Leg bakpapier op een ovenplaat en begin van binnenuit een cirkel te spuiten. Let op maak ze niet te groot want ze zetten uit in de oven.
  7. Bak de koekjes 10/14 minuten.
  8. Verwarm de slagroom en haal dit van het vuur en voeg de chocolade erbij. Laat dit 1 minuut staan en roer het dan goed door.
  9. Laat de chocolademengsel iets opstijven en giet het in een spuitzak met stervormige mondstuk
  10. Haal de koekjes uit de oven en laat ze goed afkoelen.
  11. Spuit een koekje met de ganache en druk een andere koekje tegenaan.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten