Chocolade granola met hazelnoten en walnoten

Je eigen granola maken is toch een van de leukste en lekkerste lekkernijen om te maken en zo simpel. Deze chocolade granola met hazelnoten en walnoten is een echte gezonde traktatie en een absolute favoriet die ik altijd op voorraad heb. Maak een grote batch en je kan er weer mee door.

Ingrediënten

  • 300 g grove havermout
  • 100 g hazelnoten (gepeld)
  • 60 g walnoten
  • 2 1/2 el cacaopoeder
  • 80 g kokos olie
  • 100 ml honing
  • 1 tl vanille extract
  • 200 g chocolade druppels

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC.
  2. Hak de hazelnoten en de walnoten grof.
  3. Meng in een ruime kom de havermout met de hazelnoten, walnoten, en cacao.
  4. Meng in een kleine kom de kokosolie met de honing en vanille
  5. Giet het natte gedeelte bij de havermout en meng goed door.
  6. Verdeel de havermout in een ruime ovenschaal en bak het 20/25 minuten. Blijf om de 5 minuten roeren.
  7. Haal de ovenschaal uit de oven en laat het goed afkoelen.
  8. Verdeel de chocolade druppels door de havermout.
  9. Serveer de granola bijvoorbeeld met yoghurt of ijs
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten