Chocoladekoekjes

Een van de gemakkelijkste en lekkerste koekjes die je snel kan maken zijn deze. Wil je de helft afbakken en rest bewaren dan kan dat. Rol het beslag in bakpapier en zet het in de vriezer voor als je zin hebt in een vers gebakken koekje.

Ingredienten

  • 250 g zachte boter
  • 60 g bruine basterdsuiker
  • 60 g witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 325 g bloem
  • ½ tl baksoda
  • snufje zout
  • 250 g puur of melk chocolade in stukjes

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 190c
  2. Doe de boter in een kom met de bruine en witte suiker en mix dit door totdat het romig wordt.
  3. Voeg het ei en de vanille eraan toe en mix nog even kort door.
  4. Zeef de bloem met de soda boven de kom en mix het door.
  5. Voeg als laatste de chocoladestukjes erbij en meng het met een spatel door elkaar.
  6. Leg op een ovenschaal bekleed met bakpapier kleine hoeveelheid naast elkaar, laat wel wat ruimte tussen zitten want de koekjes zullen uitzetten. Druk er nog wat chocolade stukjes op.
  7. Bak de koekjes 10 minuten totdat de randjes goudbruin zijn.
  8. Haal de koekjes uit de oven en laat ze goed afkoelen op een rooster.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten