Chocolade taart

Als je gek bent van chocolade dan is dit iets voor jou. Dubbelop chocolade. Ook een heerlijk dessert als er visite komt. Een heerlijke chocoladetaart!

 

Voor het boterdeeg 

  • 220 g bloem 
  • Snufje zout 
  • 80 g suiker 
  • 40 g cacao 
  • 160 g boter 
  • 1 ei 

 Voor de vulling 

  • 230 g pure chocolade 
  • 300 ml slagroom 
  • 1 tl vanille extract 
  • 2 eieren 

 Voor de topping 

  • 60 ml slagroom 
  • 45 g chocolade 
  • 2 el honing 
  • 1 el water 
  • Snufje zout 
  • 1½ tl vanille extract 

Taartvorm met losse bodem (24 cm)

 Bereiding 

  1. Meng in een kom de bloem met het zout, suiker en de cacao. 
  2. Voeg daarbij de boter in kleine blokjes en wrijf de boter met je handen los door de bloem totdat het goed met elkaar gemengd is. 
  3. Kluts een ei, voeg deze bij de bloem en meng verder met je handen totdat alles goed is gemengd en maak er een bal van. 
  4. Druk het deeg iets plat en wikkel het in plasticfolie en leg het in de koelkast voor ongeveer 1 uur. 
  5. Strooi wat bloem op het aanrechtblad en rol het deeg uit, ter grootte van je vorm. Strooi regelmatig wat bloem, zodat het deeg niet blijft plakken op het aanrecht. 
  6. Druk het deeg in de vorm en verwijder het overige hangende deeg van je vorm. 
  7. Prik over de hele bodem gaten met een vork en zet dit in de koelkast voor ongeveer 30 minuten. 
  8. Verwarm ondertussen de oven voor op 180ºC
  9. Haal de vorm uit de koelkast en leg bakpapier op het deeg en vul dit met bijvoorbeeld bakbonen. Bak de bodem 30 minuten. En laat het afkoelen. 
  10. Voor het maken van de vulling; hak de chocolade in kleine stukjes en leg deze in een kom. 
  11. Verwarm de slagroom en giet het bij de chocolade. Roer goed door. 
  12. Kluts de eieren en meng deze bij de chocolade samen met een snufje zout en het vanille extract. 
  13. Giet het chocolademengsel in de vorm en bak het 20 á 25 minuten. 
  14. Laat het afkoelen en zet het in de koelkast. 
  15. Maak nu de topping; hak de chocolade in stukjes. Verwarm de slagroom en giet dit bij de chocolade samen met de honing en het water en meng goed door. 
  16. Giet dit op de chocoladevulling in het midden en draai met de vorm zodat de chocolade zich verdeeld over de taart.
  17. Zet de taart in de koelkast totdat de bovenlaag goed stijf wordt.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten