Als je gek bent van chocolade dan is dit iets voor jou. Dubbelop chocolade. Ook een heerlijk dessert als er visite komt. Een heerlijke chocoladetaart!
Voor het boterdeeg
- 220 g bloem
- Snufje zout
- 80 g suiker
- 40 g cacao
- 160 g boter
- 1 ei
Voor de vulling
- 230 g pure chocolade
- 300 ml slagroom
- 1 tl vanille extract
- 2 eieren
Voor de topping
- 60 ml slagroom
- 45 g chocolade
- 2 el honing
- 1 el water
- Snufje zout
- 1½ tl vanille extract
Taartvorm met losse bodem (24 cm)
Bereiding
- Meng in een kom de bloem met het zout, suiker en de cacao.
- Voeg daarbij de boter in kleine blokjes en wrijf de boter met je handen los door de bloem totdat het goed met elkaar gemengd is.
- Kluts een ei, voeg deze bij de bloem en meng verder met je handen totdat alles goed is gemengd en maak er een bal van.
- Druk het deeg iets plat en wikkel het in plasticfolie en leg het in de koelkast voor ongeveer 1 uur.
- Strooi wat bloem op het aanrechtblad en rol het deeg uit, ter grootte van je vorm. Strooi regelmatig wat bloem, zodat het deeg niet blijft plakken op het aanrecht.
- Druk het deeg in de vorm en verwijder het overige hangende deeg van je vorm.
- Prik over de hele bodem gaten met een vork en zet dit in de koelkast voor ongeveer 30 minuten.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180ºC
- Haal de vorm uit de koelkast en leg bakpapier op het deeg en vul dit met bijvoorbeeld bakbonen. Bak de bodem 30 minuten. En laat het afkoelen.
- Voor het maken van de vulling; hak de chocolade in kleine stukjes en leg deze in een kom.
- Verwarm de slagroom en giet het bij de chocolade. Roer goed door.
- Kluts de eieren en meng deze bij de chocolade samen met een snufje zout en het vanille extract.
- Giet het chocolademengsel in de vorm en bak het 20 á 25 minuten.
- Laat het afkoelen en zet het in de koelkast.
- Maak nu de topping; hak de chocolade in stukjes. Verwarm de slagroom en giet dit bij de chocolade samen met de honing en het water en meng goed door.
- Giet dit op de chocoladevulling in het midden en draai met de vorm zodat de chocolade zich verdeeld over de taart.
- Zet de taart in de koelkast totdat de bovenlaag goed stijf wordt.

