Chocoladepudding

Chocoladepudding bekend onder de klassiekers, super creamy, makkelijk te maken en je hebt het zo gemaakt. Ben je een chocolade liefhebber maak dan je eigen chocoladepudding en je wil hem niet meer anders.

Ingrediënten

  • 30 g cacao
  • 35 maïzena
  • 1 gram zout
  • 80 g basterd suiker
  • 500 ml koude melk
  • 50 g pure chocolade
  • 60 ml slagroom
  • 1 tl vanille extract

Bereiding

  1. Zeef in een in een pan de cacao, maïzena en suiker en roer het goed door.
  2. Giet de melk erbij en roer het weer goed door met een garde.
  3. Zet de pan op het vuur en blijf tussendoor goed roeren totdat het dikker wordt.
  4. Voeg de chocolade en de slagroom bij en roer verder door.
  5. Haal de pan van het vuur en roer de vanille erbij.
  6. Giet de massa over in een maatbeker en giet het in glazen ijsbekers of kommen.
  7. Zet dit in de koelkast om op te stijven voor ongeveer 4/5 uur.
  8. Versier eventueel met toefjes slagroom, aardbei en geraspte chocolade.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten