Churros met chocoladesaus

Churros een heerlijke snack met een chocoladesausje erbij om in te dippen, wat wil je nog meer. Dus ga de keuken in en maak ze.

Ingrediënten

  • 125 ml melk
  • 45 g boter
  • 1 el basterd suiker
  • snufje zout
  • 220 g bloem 
  • 2 eieren
  • 1 el kaneel 
  • 4 el kristalsuiker 

Voor de chocoladesaus 

  • 150 ml slagroom
  • 50 g pure chocolade
  • 10 g boter
  • 1 tl ahornsiroop
  • snufje zout  

Bereiding 

  1. Voor de chocoladesaus doe je de slagroom in een steelpan en breng dit aan de kook.
  2. Haal de pan van het vuur en voeg de slagroom en het zout toe in de steelpan en meng dit door elkaar. Zet dit aan de kant zodat het kan afkoelen.
  3. Voor het deeg doe je in een andere pan de melk, boter, en het zout op het vuur totdat de boter gesmolten is.
  4. Voeg de bloem erbij  en blijf goed roeren totdat het een deegballetje wordt. 
  5. Zet het deeg in een mixer en laat het afkoelen.
  6. Meng ondertussen de suiker en het kaneel door elkaar op een bord en zet het aan de kant.
  7. Meng de eieren èèn voor èèn bij het deeg totdat een mooi geheel wordt.
  8. Zet het deeg over in een spuitzak.
  9. Verwarm in een pan de olie en zorg dat de temperatuur tot 350ºC wordt bereikt en spuit het deeg in het gewenste lengte, knip dit met een mes of schaar af en laat het in de olie aan beiden kanten goudbruin bakken.
  10. Zet de churros direct na het bakken in het suiker kaneel mengsel.
  11. Serveer ze met het chocoladesaus. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten