Citroen bosbessentaart

Bosbessen en citroenen gaan heel goed samen en dat proef je ook bij deze taart. Zeker de moeite waard om eens te maken.

 

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 230 g boter (kamertemperatuur)
  • 180 g witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el citroenrasp
  • 3 el citroensap
  • 3 el zure room
  • 3 el melk
  • 280 g verse bosbessen
  • 1 el bloem  

Voor het glazuur

  • 250 g magere kwark 
  • 110 g poedersuiker
  • 1 el citroenrasp
  • 1 el vanille extract
  • 250 ml slagroom 
  • 1 zakje klopfix

Bakvorm 2x 24cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC.
  2. Zeef de bloem met de baksoda en het bakpoeder en voeg het zout daarbij. Zet dit aan de kant.
  3. In een kom van een mixer voeg je de boter samen met de suiker en klop dit luchtig. 
  4. Voeg bij het botermengsel de eieren èèn voor èèn erbij en mix verder.
  5. Voeg het vanille extract, citroenrasp en het citroensap en mix verder.
  6. Schep de bloem en het zure room om en om bij het botermengsel en voeg als laatste de melk toe.
  7. Meng in een andere kom de bosbessen samen met 2 el bloem en roer goed door elkaar.
  8. Meng de bosbessen bij het botermengsel met een spatel voorzichtig door.
  9. Verdeel het beslag in twee bakvormen en zet het in de oven. Bak ze 25 minuten. 
  10. Prik eventueel in het beslag met een satéstokje om te checken of de cake niet meer nat is. 
  11. Haal de cake uit de oven en laat het goed afkoelen.
  12. Voor het glazuur; in een mixer klop je de kwark met de poedersuiker, citroenrasp, en de vanille. 
  13. Klop in een aparte kom de slagroom met de klopfix en spatel dit door het kwarkmengsel.
  14. Leg een cake op een schaal en smeer een laag van het kwarkmengsel op de cake. Leg de volgende cake erboven op en smeer het overige kwarkmengsel erbovenop en aan de zijkanten. 
  15. Versier het midden van de taart met de bosbessen en een schijfje citroen.
  16. Zet de taart in de koelkast en laat het 1 uur opstijven. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Eén reactie

  1. Helaas is het mij niet gelukt. De taart bleef nat :(. Geen idee wat er fout is gegaan, ik had de instructies gevolgd. Ik heb hem 15 minuten langer door laten bakken maar dat mocht niet baten. Het bleef nat..