Citroen tijm kip met wortels

Citroen en kip is een absolute combi die het goed doet en als je er ook nog eens tijm en oregano bij combineert dan heb je een super combi. De aardappel prei puree smaakt er heerlijk bij, maar je kan uiteraard een eigen puree naar eigen smaak bereiden.

 

Ingrediënten

  • 4 kippendijen met bot en vel
  • Zout
  • Snufje peper
  • ½ tl tijm
  • ½ tl oregano
  • Rasp van 1 citroen
  • Olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 50 ml citroensap
  • 350 ml kippenbouillon
  • 8 wortels (goed schoongemaakt)
  • schijfjes citroen voor de garnering

 

Bereiding

  1. Maak de kip op smaak met zout en peper aan beiden kanten.
  2. Meng in een kom de tijm, citroenrasp, oregano en 3 el olijfolie en marineer de kip en zet het in de koelkast.
  3. Zet een koekenpan op het vuur met een scheut olie en leg de kip met de vel kant in de pan en bak de kip goudbruin aan beiden kanten aan.
  4. Haal de kip uit de pan en giet de kippenbouillon en de citroensap in de pan en leg de wortels erin en de kip bovenop met 3 takjes tijm en schijfjes citroen en zet de deksel op de pan en laat dit 20/25 minuten koken.
  5. Verwarm de oven op de grilstand en zet de pan in de oven voor 10/15 minuten om de kip een knapperig korstje krijgt.
  6. Schep de aardappel prei puree in het midden van een bord en leg daarop een kippendij met wortels ernaast geserveerd. Giet een beetje van de saus aan de zijkant van het bord en serveer.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten