Citroencake met glazuur

Deze heerlijke frisse citroencake met een lekker citroenglazuur is een echte aanrader. Ik ben een grote liefhebber van citroenen. Er ligt dan ook altijd een voorraadje bij mij in huis zodat ik niet kan misgrijpen, want ik gebruik het bijna dagelijks.

 

Ingrediënten

  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 170 g basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 200 g boter
  • 3 el melk
  • sap en rasp van 1½ citroen
  • 1 el vanille extract
  • snufje zout 

Citroen glazuur  

  • 200 g poedersuiker
  • 3 el citroensap

Cakevorm 12×25 cm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor 190ºC
  2. Mix de boter, de suiker en het rasp van de citroen tot een crème.
  3. Doe de eieren èèn voor èèn erbij en blijf mixen.
  4. Voeg het vanille extract, citroensap en het rasp erbij en mix nog door.
  5. Zeef het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder erbij en mix dit door elkaar.
  6. Giet het deeg in een beboterde cakevorm en bak de cake 50 minuten.
  7. Controleer tussentijds met een saté prikker, als deze schoon eruit komt dan is de cake klaar.
  8. Voor het glazuur, meng in een kommetje de poedersuiker en het citroensap
  9. Haal de cake uit de vorm en laat het afkoelen.
  10. Besprenkel de cake met het glazuur. 
  11. Versier eventueel met schijfjes citroen boven op de cake.  
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten