Citroentaart

Een frisse afsluiting van heerlijk dinner….. dan zou ik zeker voor deze citroentaart gaan. Serveer het met een bolletje vanille ijs en genieten maar.

Ingrediënten

Voor de bodem 

  • 60 g boter
  • 20 g poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • snufje zout
  • 90 g bloem   

Voor de vulling  

  • 6 eieren
  • 150 g suiker
  • 1 el citroen rasp
  • 160 ml citroensap
  • snufje zout
  • 30 g bloem gezeefd  

Springvorm of quichevorm 23 cm

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC
  2. Voor de bodem; mix de boter en suiker, voeg de vanille extract en de bloem met het zout erbij en mix nog 1 minuut.
  3. Verdeel het beslag in een ingevette springvorm en druk met je handen het deeg plat. Prik er gaten in en bak dit 7 minuten in de oven. 
  4. Voor de vulling doe je in een kom de eieren, suiker, citroenrasp, citroensap, zout en mix dit kort aan met een garde. Voeg dan de bloem eraan toe en meng dit.
  5. Giet het mengsel op de bodem en zet dit in de oven voor ongeveer 20 minuten.
  6. Laat de citroentaart  afkoelen en zet het in de koelkast voor ongeveer 1 a 2 uur.
  7. Serveer met opgeklopt slagroom.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten