Club sandwich

Bij veel restaurants kun je een club sandwich bestellen. Maar thuis maken is nog lekkerder en met dit recept ga je zeker slagen.   

Ingrediënten 

  • 6 sneetjes brood 
  • 2 kipfilet 
  • 2 tomaten  
  • ijsbergsla
  • 2 eieren  
  • 1 el gedroogde peterselie 
  • rasp van 1 citroen 
  • 3 el olijfolie 
  • peper 
  • zout 

Voor de saus 

  • 5 el mayonaise
  • 1 ½ tl mosterd  
  • ½ tl kerriepoeder 
  • 1 tl citroensap 

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC
  2. Meng in een kom de olijfolie, citroenrasp en de peterselie en smeer dit aan beiden kanten over de kipfilet. Voeg zout en peper naar smaak. Zet het in een ovenschaal en laat het 10 minuten marineren. Langer mag uiteraard ook als je de tijd hebt. 
  3. Bak de kipfilet 20 á 25 minuten afhankelijk van de dikte van de kipfilet in de oven.
  4. Haal de kip uit de oven en bedek het met aluminiumfolie en laat het afkoelen. 
  5. Meng voor het sausje de mayonaise, mosterd, kerriepoeder en de citroensap en zet dit aan de kant. 
  6. Kook de eieren 5 minuten en snijdt er schijfjes van in de lengte. 
  7. Rooster het brood licht aan. Rol de sneetjes brood iets plat met een deegroller. 
  8. Snijdt de tomaten in schijfjes. 
  9. Snijdt de ijsbergsla in repen. 
  10. Maak de sandwich op door eerst een laagje van de saus te smeren op het brood, dan de sla en de tomaat. Leg er een sneetje brood bovenop en smeer daar weer een laagje saus op. Plaats daar de eieren weer op en weer wat sla en daarbovenop de kip. Smeer voor het laatst het sneetje brood met het sausje en leg dat bovenop de kip. Druk het broodje iets aan maar niet te hard. Steek er stokjes doorheen en genieten maar.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten