Courgettekoekjes

Deze courgette koekjes zijn te lekker om te negeren. Heerlijk krokant aan de buitenkant en zacht en smeuïg van binnen. En je hebt ze snel op tafel. Serveer ze lekker als bijgerecht of als lunch. Heerlijk met een klontje zure room of Griekse yoghurt

 

Ingrediënten  

  • 2 courgette geraspt
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • 40 g bloem
  • ½ tl zout
  • snufje peper
  • 1 tl bakpoeder
  • 40 gram grana padano
  • 1 el peterselie 

Bereiding 

  1.  Rasp de courgettes en strooi er zout bij en knijp na 10 minuten het overtollige water eruit. Gebruik hiervoor een theedoek of doe dit met je handen.
  2. Doe de courgette, 1 opgeklopte ei, bloem, grana padano, bakpoeder, knoflook, peterselie, peper en zout in een grote kom en meng dit goed door elkaar.
  3. Doe in een koekenpan 3 el zonnebloemolie en schep met lepel of een ijsschep het beslag in de koekenpan en bak ze goudbruin aan beiden kanten.
  4. Serveer met een klontje zuur room. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten