Dit werelds bekende gerecht uit Marokko. Een traditionele couscous gerecht is bij uitstek mijn nummer één. Hier wordt ik heel blij van. De geur die door het huis waait, o zo lekker. Het is mij elke keer de moeite waard om dit gerecht te bereiden.
Ingrediënten
- 700g lamsvlees in blokjes
- 400 g couscous
- 1 ui gesnipperd
- 3 wortels in repen
- halve fles pompoen in stuken
- witte kool in stukken
- 1 rode paprika in stukken
- 200 g spruiten
- 5 el olijfolie
- bosje verse koriander
- 400 ml heet water
Kruiden
- 1 ½ tl kurkuma
- 1 ½ tl gemberpoeder
- 1 ½ tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl peper
- 2 tl zout
Bereiding
- In een grote pan voeg je de olie en het vlees met de uien en de kruiden toe.
- Bak het vlees 5 minuten aan en voeg water toe totdat het vlees onder water staat en laat dit 2 á 3 uur stoven. Check tussendoor het vlees of het zacht begint te worden.
- Snijdt ondertussen de groentes zoals is beschreven.
- Voeg de groentes en het bosje koriander erbij en laat dit verder stoven.
- Doe de couscous in een kom en giet 2 eetlepels olijfolie en ½ theelepel zout eraan toe en meng dit met je handen.
- Giet 400 ml heet water bij de couscous en leg er een deksel bovenop totdat het water is opgenomen.
- Verdeel de couscous op een schaal en leg daar het vlees en groentes op en giet de bouillon erover heen.

