Couscous met groente en lamsvlees

Dit werelds bekende gerecht uit Marokko. Een traditionele couscous gerecht is bij uitstek mijn nummer één. Hier wordt ik heel blij van. De geur die door het huis waait, o zo lekker. Het is mij elke keer de moeite waard om dit gerecht te bereiden.

 

Ingrediënten

  • 700g lamsvlees in blokjes
  • 400 g couscous
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 wortels in repen
  • halve fles pompoen in stuken
  • witte kool in stukken
  • 1 rode paprika in stukken
  • 200 g spruiten 
  • 5 el olijfolie 
  • bosje verse koriander
  • 400 ml heet water

Kruiden 

  • 1 ½ tl kurkuma
  • 1 ½ tl gemberpoeder
  • 1 ½ tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl peper
  • 2 tl zout  

Bereiding 

  1. In een grote pan voeg je de olie en het vlees met de uien en de kruiden toe. 
  2. Bak het vlees 5 minuten aan en voeg water toe totdat het vlees onder water staat en laat dit 2 á 3 uur stoven. Check tussendoor het vlees of het zacht begint te worden.
  3. Snijdt ondertussen de groentes zoals is beschreven.
  4. Voeg de groentes en het bosje koriander erbij en laat dit verder stoven.
  5. Doe de couscous in een kom en giet 2 eetlepels olijfolie en ½ theelepel zout eraan toe en meng dit met je handen.
  6. Giet 400 ml heet water bij de couscous en leg er een deksel bovenop totdat het water is opgenomen. 
  7. Verdeel de couscous op een schaal en leg daar het vlees en groentes op en giet de bouillon erover heen. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten