Crème bûlèe

Crème bûlèe een knapperig bovenlaagje en romig van binnen. Het is niet moeilijk te maken. Het is een dessert om ruim van te voren te kunnen maken, en bij het serveren moet je alleen het suikerlaagje branden. Je kan natuurlijk een brander gebruiken maar als je deze niet hebt zoals ik dan kan dat net goed in de oven. Let op het moet heel kort onder de grilstand. Blijf in de buurt van de oven staan zou ik je adviseren.

Ingrediënten

  • 4 eidooiers
  • 480 ml slagroom
  • 1 vanille peul (anders vanille pasta)
  • 40 g basterd suiker
  • 4 el bruine suiker 

Bereiding  

  1. Verwarm de oven voor op 125ºC
  2. Doe de slagroom in een pan met de vanille pulp en het vanillestokje en laat dit op laag vuur koken.
  3. Doe de eidooiers in een kom met de suiker en roer dit met een garde. 
  4. Voeg de warme room langzaam bij de eieren en blijf goed met de garde roeren.
  5. Zeef het roommengsel zodat er geen stukjes vanille peul ertussen zitten.
  6. Leg de bakjes in een wat diepe ovenbestendige schaal.
  7. Giet de room in de bakjes en voeg aan de zijkant heet water in de ovenschaal toe voor ongeveer de helft van de ovenschaal.
  8. Bak ze voor ongeveer 30 minuten of tot de bovenkant droog begint te worden.
  9. Haal ze uit de oven en laat even afkoelen en zet het daarna in de koelkast voor ongeveer 1 á 2 uur.
  10. Voor het suikerlaagje, zet de oven op de grilstand.
  11. Verdeel de suiker over de creme en leg ze aan de hoogste kant van de oven tot de suiker smelt en donker wordt. Zet de bakjes daarna weer voor 10 minuten in de koelkast. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten