Crème caramel

Ben je dol op creme brûlée, dan zal dit dessert ook in de smaak vallen.

 

Ingrediënten

  • 140 g suiker
  • 70 ml water
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 90 g suiker
  • 600 ml melk
  • 1 tl vanille extract  

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC .
  2. Verwarm de suiker in een steelpan met water en kook dit tot karamel en laat dit afkoelen.
  3. Verwarm de melk op laag vuur.
  4. Klop de eieren met de eidooiers, suiker en de vanille en giet de melk er roerend bij. 
  5. Zeef het eimengsel en giet het voorzichtig in een grote vorm of 4 vormpjes.
  6. Bedek de bovenkant met aluminiumfolie 
  7. Zet de vorm in een diepe ovenschaal en giet er kokend water bij tot aan de helft van de vorm.
  8. Zet het 45 minuten in de oven.
  9. Laat het 5 minuten afkoelen en keer de crème om op een bord. 
  10. Snijdt er puntjes uit en serveer. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten