Dadel pannenkoeken met dadelsaus

Pannenkoeken zijn heerlijk als ontbijt of lunch. En deze dadelpannenkoeken met dadelsaus zijn te lekker. Heb je pannenkoeken over dan kan je ze ook invriezen en opwarmen wanneer je er zin in hebt.

 

ingrediënten

  • 180 dadels zonder pit gehakt
  • 50 ml water
  • 170 g zelfrijzend bakmeel
  • 40 g bruine suiker
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 3 eieren

Voor de dadelsaus

  • 150 g dadels gepureerd
  • 20 g boter
  • 100 g lichtbruine basterdsuiker
  • 60 ml slagroom

 

Bereiding

  1. Breng de dadels aan de kook met het water.
  2. Pureer de dadels in een keukenmachine glad en laat ze afkoelen.
  3. Meng de bloem en de suiker in een kom en roer de dadelpuree erdoor.
  4. Meng in een kom de yoghurt en de eidooiers en giet dit bij de bloem.
  5. Klop de eiwitten tot zachte pieken.
  6. Meng in kleine hoeveelheden het eiwit bij het beslag.
  7. Verhit een koekenpan en vet het licht in met boter of olie.
  8. Giet een volle eetlepel van het beslag in de koekenpan en bak aan beiden kanten op laag vuur voor 1 á 2 minuten of totdat er luchtbellen aan de bovenkant verschijnen.
  9. Smelt de suiker in een pan of koekenpan op laag vuur. Voeg dan de gepureerde dadels erbij en roer dit goed door met een garde en laat dit 1 minuut koken totdat ze zacht zijn. Voeg de boter erbij en de slagroom bij en kook dit glad.

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten