Drie in de pan

Deze oud Hollandse mini pannenkoekjes zijn heerlijk als ontbijt, maar ook voor bij de lunch.

Ingrediënten 

  • 250 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • snufje kaneel
  • 200 ml melk
  • 2 el suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 ei
  • 75 g rozijnen
  • 1 appel geschild en geraspt
  • poedersuiker
  • boter om te bakken

Bereiding 

  1.  Meng de bloem met het bakpoeder, suiker en zout en zet dit aan de kant.
  2.  Meng met een garde in een andere kom de melk, eieren, gesmolten, suiker en de vanille suiker.
  3.  Giet het melkmengsel bij de bloem en roer met een garde glad.
  4. Voeg de rozijnen en de appel erbij en meng verder met een spatel.
  5.  Verwarm een koekenpan met een klein klontje boter. Schep steeds van het beslag met een kleine pollepel 3 pannenkoekjes en bak ze goudbruin aan beiden kanten. Herhaal dit tot het beslag op is. 
  6. Serveer met poedersuiker erover.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten