Deze oud Hollandse mini pannenkoekjes zijn heerlijk als ontbijt, maar ook voor bij de lunch.
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- snufje kaneel
- 200 ml melk
- 2 el suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 1 ei
- 75 g rozijnen
- 1 appel geschild en geraspt
- poedersuiker
- boter om te bakken
Bereiding
- Meng de bloem met het bakpoeder, suiker en zout en zet dit aan de kant.
- Meng met een garde in een andere kom de melk, eieren, gesmolten, suiker en de vanille suiker.
- Giet het melkmengsel bij de bloem en roer met een garde glad.
- Voeg de rozijnen en de appel erbij en meng verder met een spatel.
- Verwarm een koekenpan met een klein klontje boter. Schep steeds van het beslag met een kleine pollepel 3 pannenkoekjes en bak ze goudbruin aan beiden kanten. Herhaal dit tot het beslag op is.
- Serveer met poedersuiker erover.

