Duivelse Chocoladetaart

Duivels lekker is deze taart! Ben je een chocoholic dan moet je deze taart eens maken. Voor een verjaardag, voor een etentje of omdat je er gewoon zin in hebt.

 

Ingrediënten

  • 110 g cacao
  • 140 ml heet water
  • 130 ml melk
  • 260 g boter
  • 360 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 260 g suiker
  • 1 el vanille extract
  • 4 eieren (M)

Voor de ganache

  • 220 g pure chocolade
  • 100 g melk chocolade
  • 380 ml slagroom
  • 50 g boter

Bakvorm 30 cm 2x

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC
  2. Vet en bekleed de bodem van de bakvormen met bakpapier.
  3. Meng in een maatbeker het water, cacao en de melk goed door.
  4. Mix in een schone kom de boter met de suiker zacht. Voeg de vanille erbij en mix nog kort door.
  5. Zeef de bloem met de bakpoeder en mix het weer door.
  6. Giet het natte mengsel van water, cacao en melk bij het beslag en mix verder door.
  7. Voeg de eieren een voor een erbij en mix nog kort door.
  8. Verdeel het beslag in twee bakvormen en zet deze in de oven voor 30/40 minuten.
  9. Breek ondertussen de pure en melkchocolade in een schone kom.
  10. Verwarm de slagroom en giet dit bij de chocolade, laat dit 1 minuut staan en roer het dan door. Voeg de boter erbij en blijf goed doorroeren. En zit dit 10 minuten of langer in de koelkast zodat het opstijft.
  11. Haal de taarten uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen.
  12. Keer de cake vormen om op een rooster en laat ze nog helemaal afkoelen.
  13. Zet een van de cakes op een draaiplateau en smeer een laag ganache over de bovenkant.
  14. Leg de andere cake erboven op en smeer dan de bovenkant als de zijkanten met het ganache en strijk het glad.
  15. Strijk met de achterkant van een theelepel vanaf het midden en draai het draaibord rond zodat je een spiraal vorm krijgt.
  16. Zet de taart in de koelkast voor ongeveer 30 minuten zodat het kan opstijven.

 

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten