Enchiladas met kip

Mijn absolute favoriet zijn deze heerlijke Enchiladas en eigenlijk veel Mexicaanse gerechten zijn favoriet . Door de hoeveelheid saus die eronder en erboven gaat zuigen de tortilla’s dit helemaal op en krijg je geen droge Enchiladas. Serveer ze met zure room, pico de gallo en een simpele salade van little gem en lente uitje.

 

Ingrediënten

  • 6/7 tortilla wrap
  • 1 ui
  • 2 kipfilet
  • 400 g blik zwarte bonen
  • 2 tenen knoflook
  • ½ tl komijn poeder
  • 1 ½ tl oregano
  • 250 g gele en oranje Cheddar kaas geraspt

Voor de saus

  • 2 el chilipoeder
  • 3 el olie
  • 500 ml water
  • 210 g passata
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 1 tl zout of naar smaak

Bereiding

  1. Kook de kipfilet in een pan met water met een laurierblad en een ui gepeld en in zijn geheel bij de kip.
  2. Haal de kip uit de pan en laat het even afkoelen.
  3. Trek met een vork de kipfilet los en zet het in een kom aan de kant.
  4. Snijd de ui in kleine blokjes en doe dit bij de kip. Voeg hierbij de bonen en roer dit goed door.
  5. Zet een koekenpan op het vuur en doe daarbij de chilipeper en bak dit op laag vuur 1 minuut aan.
  6. Giet het water erbij en de bouillonblokje en laat dit 1 minuut koken.
  7. Giet de passata ook in de koekenpan en maak het met zout op smaak.
  8. Verwarm de oven voor op 180ºC
  9. Giet de helft van de saus in een ovenschaal.
  10. Vul de tortilla wrap met 3 eeltlepel kip vulling en 1 eeltlepel kaas en rol de wrap op en leg deze in de ovenschaal. Herhaal dit totdat de kip vulling op is.
  11. Giet het overige saus over de tortilla’s en verdeel de kaas erover en bedek de schaal met aluminium folie zet de schaal in de oven voor 30/35 minuten. Na 25 minuten verwijder de aluminium folie.
  12. Serveer met pico de gallo, zure room en een simpele salade van little gem en lente uitje.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten