Kip Fajitas

De Mexicaanse keuken mag bij mij op tafel niet missen, ik ben er dol op. Zeer makkelijk te bereiden zonder klant en klare zakjes.

 

Ingrediënten

  • 2 kipfilet 
  • ½ groene paprika
  • ½ rode paprika 
  • ½ ui
  • 4 – 6 tortilla’s   

Voor de kipkruiden  

  • ½ tl chilipoeder
  • 1 tl gerookte paprikapoeder 
  • ½ tl uienpoeder
  • ½ tl knoflookpoeder
  • 1 tl komijnpoeder 1 tl zout
  • 1 el limoensap
  • 5 el zonnebloemolie 

Salsa (pico de Gallo) 

  • 2 tomaten in kleine blokjes gesneden
  • 1 rode ui gesnipperd
  • handvol koriander gehakt
  • 2 el limoensap 
  • 1 jalapenos fijn gesnipperd 

Guacamole 

  • 1 avocado
  • ½  tomaat in kleine blokjes (verwijder de zaadjes)
  • ½ ui gesnipperd
  • 2 el koriander gehakt
  • 2 el limoensap
  • ½ tl zout
  • Snufje peper 

Bereiding 

  1. Snijdt de kip, de paprika en ui in lange repen. 
  2. Meng de kipkruiden met elkaar en marineer de kip.
  3. Voeg de paprika en uien toe en zet dit in de koelkast. Laat de kruiden voor ongeveer 1 a 2 uur intrekken als je de tijd hebt.
  4. Verwarm de oven voor op 150ºC
  5. Wikkel de tortilla’s in folie en verwarm deze in de oven voor 10 minuten.
  6. Haal ondertussen de kip uit de koelkast.
  7. Giet 4 á 5 el zonnebloemolie in de koekenpan en bak de kip aan op middelhoog vuur. 
  8. Meng alle ingrediënten voor de pico di gallo en zet het aan de kant.
  9. Verwijder de pit uit de avocado en schep met een eetlepel de vrucht uit. Doe dit in een kom en prak het.
  10. Voeg hierbij het gesnipperde uitje, de kleine blokjes tomaat, koriander, zout, peper en limoensap en meng het door elkaar.
  11. Smeer de guacamole in het midden van de tortilla. Leg er een slablad op. Verdeel de kip met paprika boven op de sla schep naar smaak een hoeveelheid pico di gallo boven de kip en vouw de tortilla dicht. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten