Foccacia

Foccacia is niet moeilijk om te maken. Het heeft wel de tijd nodig om te kunnen rijzen. Heerlijk om zo lekker te eten of bij een soepje te serveren.

 

Ingrediënten

  • 400 g bloem
  • 1 el gist
  • 1 tl zout
  • 1 el suiker
  • 250 ml lauwwarm water
  • olijfolie
  • olijven
  • cherrytomaatjes
  • rozemarijn

Bakplaat ……

Bereiding 

  1. Meng het warm water met de gist en suiker en zet het aan de kant voor 5 minuten.
  2. Meng het bloem met het zout en het water met gist er doorheen. Kneed dit 5 minuten.
  3. Doe in een schone kom een beetje olijfolie en leg het deeg erin. Dek het af en laat het 1 uur rusten.
  4. Verwarm de oven voor op 200ºC
  5. Leg op een bakplaat bakpapier en leg het deeg erop en verspreidt het over de bakplaat.
  6. Laat het deeg 45 minuten rusten.
  7. Maak met je vingertoppen kuiltjes over het hele deeg en vul ze met olijven, tomaat en rozemarijn. Druppel er nog wat olijfolie overheen.
  8. Bak de Focaccia ongeveer 20-25 minuten.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten