Fondant aardappels

Deze fondant aardappels zijn zo lekker. Krokant van buiten en romig van binnen. Probeer ze en ik weet zeker dat ze in de smaak zullen vallen. Zeker als je een aardappeleter bent zoals mij.

 

Ingrediënten

  • 5 aardappels
  • 3 el zonnebloemolie
  • 25 g boter
  • 2 takjes tijm
  • 300 ml kippenbouillon
  • zout
  • peper 

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC
  2. Schil de aardappels en snijdt aan beiden kanten zodat de aardappels staand in de pan kunnen. 
  3. Verhit olie in een warmbestendige koekenpan met boter en takjes tijm. 
  4. Leg de aardappels staand in de pan en besprenkel de bovenkant van de aardappels met zout en peper en laat ze krokant goudbruin aanbakken aan beiden kanten.
  5. Voeg de kippenbouillon toe totdat de aardappels driekwart onder staan en zet de pan in de oven voor ongeveer 20 á 25 minuten. Prik af en toe in de aardappels om te checken of ze gaar zijn. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten