Frambozen bavarois

Frambozen bavarois, deze lekkere luchtige dessert is niet moeilijk te maken. Dus zeker de moeite waard om uit te proberen.

 

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 400 g frambozen
  • 3 gelatine blaadjes
  • 3 eieren (eiwit scheiden van de dooier)
  • 1 el poedersuiker (voor bij slagroom)
  • 2 el suiker (voor bij de eiwit)
  • 3 el suiker (voor bij de frambozen)  

Bereiding 

  1. Week de gelatine in water voor ongeveer 10 a 15 minuten.
  2. Kook de frambozen kort met de suiker. Pureer de frambozen in bijvoorbeeld een blender en zeef de pitjes eruit.
  3. Neem 3 el van de frambozenpuree en verwarm deze op laag vuur.
  4. Knijp het overtollige water van de gelatine en voeg dit bij de frambozenpuree in het pannetje.
  5. Kook totdat de gelatine gesmolten is. Giet dit bij het overig puree en laat het afkoelen.
  6. Scheidt het eiwit van de dooier. 
  7. Mix de eiwit stijf met de suiker totdat er mooie piekjes ontstaan.
  8. Klop de slagroom in een aparte kom stijf met de poedersuiker.
  9. Spatel de slagroom en eiwit lepel voor lepel door de frambozenpuree.  
  10. Giet het mengsel in de gewenste vormpjes of in glazen en laat circa 5 a 6 uur opstijven.
  11. Garneer met verse frambozen. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten