Frambozen bavarois, deze lekkere luchtige dessert is niet moeilijk te maken. Dus zeker de moeite waard om uit te proberen.
Ingrediënten
- 250 ml slagroom
- 400 g frambozen
- 3 gelatine blaadjes
- 3 eieren (eiwit scheiden van de dooier)
- 1 el poedersuiker (voor bij slagroom)
- 2 el suiker (voor bij de eiwit)
- 3 el suiker (voor bij de frambozen)
Bereiding
- Week de gelatine in water voor ongeveer 10 a 15 minuten.
- Kook de frambozen kort met de suiker. Pureer de frambozen in bijvoorbeeld een blender en zeef de pitjes eruit.
- Neem 3 el van de frambozenpuree en verwarm deze op laag vuur.
- Knijp het overtollige water van de gelatine en voeg dit bij de frambozenpuree in het pannetje.
- Kook totdat de gelatine gesmolten is. Giet dit bij het overig puree en laat het afkoelen.
- Scheidt het eiwit van de dooier.
- Mix de eiwit stijf met de suiker totdat er mooie piekjes ontstaan.
- Klop de slagroom in een aparte kom stijf met de poedersuiker.
- Spatel de slagroom en eiwit lepel voor lepel door de frambozenpuree.
- Giet het mengsel in de gewenste vormpjes of in glazen en laat circa 5 a 6 uur opstijven.
- Garneer met verse frambozen.

