Frambozen kwarktaart

Deze frambozen kwarktaart is lekker fris en vol frambozen smaak met een heerlijke bodem van Oreo koekjes. Wel moet je wat geduld hebben om de taart te laten opstijven.

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 200 g Oreo
  • 50 g boter

Voor de kwarkmengsel

  • 500 g magere kwark
  • 195 g suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 150 ml slagroom
  • 300 g diepvries frambozen
  • 6 velletjes gelatine
  • 3 el suiker
  • 1 el citroensap

Voor de topping

  • 150 ml slagroom
  • 1 el poedersuiker
  • 60 ml frambozensaus

Bereiding

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Verkruimel de Oreo koekjes fijn en doe deze in een kom.
  3. Smelt de boter en giet dit bij de verkruimelde koekjes, roer het goed door en giet dit in de springvorm.
  4. Verdeel en druk de koekjes over de bodem en zet het in de koelkast.
  5. Week de gelatine in koud water.
  6. Verwarm een sauspan met de frambozen, citroensap en suiker en laat dit zacht koken.
  7. Laat de frambozenmengsel afkoelen en pureer dit in een blender.
  8. Zeef de frambozen en verwijder de pitjes.
  9. Giet de frambozensaus weer terug in de pan en verwarm de saus op laag vuur.
  10. Knijp de gelatine van het overtollige water en doe een voor een dit bij de frambozensaus, roer het goed door en laat dit afkoelen.
  11. Meng in een kom de kwark met suiker en de vanille.
  12. Klop in een schone kom de slagroom en schep dit in twee delen bij de kwark en roer het goed door.
  13. Giet de frambozensaus bij het kwarkmengsel, maar bewaar 60 ml voor de topping. Roer het kwarkmengsel goed door.
  14. Giet het overige frambozensaus bij het kwarkmengsel en roer dit goed door.
  15. Verdeel de frambozen tegen elkaar rondom in de vorm.
  16. Giet het kwarkmengsel in de vorm en zet het in de koelkast voor 8 uur om op te stijven of langer.
  17. Verwarm het overige frambozensaus zodat het weer vloeibaar wordt.
  18. Klop de 150 ml slagroom met de poedersuiker bijna stijf. Giet de frambozensaus erbij en schep dit in een spuitzak met een stervormige spuitmond. Zet dit in de koelkast voor ongeveer 2 uur.
  19. Haal de taart en de spuitzak uit koelkast en decoreer toefjes bovenop op de taart met extra verse frambozen.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten