Frisse salade met kabeljauw

Heerlijk en makkelijk en niet zwaar op de maag, dat zijn salades over het algemeen altijd wel. En dit lekkere frisse salade met kabeljauw is er één van. Lust je geen kabeljauw vervang het met een ander soort vis.

Ingrediënten

  • 2 stuks kabeljauw
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl kurkumapoeder
  • Snufje peper
  • Zout
  • Handvol Cherry tomaatjes
  • Babyspinazie
  • Rucola
  • Halve komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 zoete paprika
  • 6 stuks radijs
  • 1 maiskolf
  • 1 mango

Voor de avocado yoghurt

  • 1 avocado
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 10 g verse peterselie
  • 2 el citroensap
  • Snufje peper
  • Zout naar smaak

Voor de dressing

  • 3 el yoghurt
  • 1 tl soja saus
  • Mespuntje wasabi
  • 1 tl citroensap
  • Zout naar smaak

Bereiding

  1. Marineer de kabeljauw met de paprika, kurkuma, peper en zout en zet ze in een ovenschaal met de Cherry tomaatjes.
  2. Verwarm een grillpan en gril de maiskolf aan alle kanten. Snijdt de mais van de maiskolf.
  3. Verdeel de babyspinazie en de rucola in kommen.
  4. Snijdt de komkommer, rode ui, paprika en de radijs zo dun mogelijk of gebruik een mandoline hiervoor. Verdeel de groentes bovenop de sla.
  5. Snijdt de mango in kleine blokjes en zet dit aan de kant.
  6. Verwarm de oven voor op de grilstand en zet de vis in de oven voor 10 minuten.
  7. Voor de avocado yoghurt, pureer alle ingrediënten in een mini keukenmachine tot een romig mengsel.
  8. Meng ook alle ingrediënten voor de dressing in een kom.
  9. Leg de kabeljauw bovenop de sla en verdeel de mango erlangs.
  10. Schep een volle lepel de avocado yoghurt bij de salade.

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten