Snelle frittata

Als je snel, simpel en lekker een aardappelgerecht op tafel wil zetten, dan is deze frittata zeker een aanrader. Je kunt eindeloos er variëren met andere groentes. Ik heb nu gekozen voor deze . Maar je zal zeker verschillende frittata’s op mijn blog tegenkomen. Dus houdt het in de gaten!

Ingrediënten

  • 3 aardappels  
  • 1 ui in repen gesneden 
  • 4 eieren
  • 2 el peterselie gehakt
  • snufje peper 
  • 1 tl zout  

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Snijdt de aardappels in schijfjes en kook ze 5 minuten in kokend water. 
  3. Giet de aardappels af en laat ze 5 minuten afkoelen. 
  4. Giet de olie in een koekenpan met een metalen handvat en bak de uien glazig. Voeg de aardappels daarbij en bak dit ongeveer 7 minuten aan. 
  5. Kluts alvast de eieren met peper en zout. 
  6. Voeg de peterselie en de gekluste eieren bij de aardappels.
  7. Roer 2 keer voorzichtig om en druk de aardappels iets plat.
  8. Laat dit nog 2 minuten koken, zet het over in de oven en laat het 10 minuten garen of totdat de bovenkant goudbruin wordt. 
  9. Serveer het als hoofdgerecht of bijgerecht. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten