Fudgy amandel brownies

Smeuïg en vol chocolade zijn deze fudgy amandel brownies. Brownies kan je natuurlijk op verschillende manieren maken, maar de fudgy is denk ik wel het meest populair bij velen. Een recept dat niet mislukt, probeer het en je wil ze niet anders meer.

 

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade
  • 130 g boter
  • 125 lichtbruine suiker
  • 3 eieren (M)
  • Snufje zout
  • 1 tl vanille extract
  • 60 g amandelbloem
  • 25 g cacao
  • handvol amandelen

voor het ganache

  • 75 ml slagroom
  • 80 g pure chocolade

Bakvorm vierkant 23 x 23

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC
  2. Breek 200 g pure chocolade in stukjes en doe deze samen met de boter in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met een laag water op laag vuur. Laat onder af en toe doorroeren smelten totdat je een mooi glad mengsel krijgt.
  3. Klop de eieren los in een kom met basterdsuiker en de vanille extract. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe en roer het door met een spatel totdat de ingrediënten gemengd zijn.
  4. Zeef het amandelbloem met de cacao boven de kom en voeg er een snufje zout aan toe, goed doorroeren met een spatel totdat het mengsel klontvrij is.
  5. Stort het beslag vervolgens in een ingevet met bakpapier bekleed bakvorm. Hak de amandelen in grove stukken en druk dit in het beslag.
  6. Plaats de bakvorm in de oven voor 20 minuten.
  7. Laat de brownie goed afkoelen.
  8. Voor het ganache, verwarm de slagroom in een pannetje, haal de slagroom van het vuur en breek de chocolade in kleine stukjes bij de slagroom en laat dit 5 minuten staan.
  9. Drapeer de chocolade over de brownies.
  10. Zet de brownies in de koelkast voor ongeveer 30 minuten of langer.

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten