Gebakken rijst met kimchi

Kimchi is een gefermenteerde groente, friszuur en lekker pittig die in de Koreaanse keuken heel vaak wordt gegeten. Helaas is kimchi niet zo erg bekend in Nederland en ook beperkt te verkrijgen. Maar bij de Aziatische winkels zul je zeker slagen. Kimchi kan bestaan uit verschillende groentes, maar dit gerecht is gemaakt met Chinese kool.

Binnenkort zal ik het recept voor de homemade kimchi met je delen.

 

Ingrediënten

  • 400 g kimchi (Aziatische winkel)
  • 450 g kippendijen
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 ½ el red peper powder (Aziatische winkel)
  • 200 g jasmijnrijst gekookt en afgekoeld
  • 1 uitje gehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • ½ tl sesamzaadjes
  • 1 lente uitjes gesnipperd

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de verpakking en laat het afkoelen.
  2. Giet in een pan of wok de olie en voeg daarbij het uitje en de knoflook en bak dit 5 minuten aan.
  3. Voeg de kip erbij en bak het op middelhoog vuur aan voor 7 minuten.
  4. Voeg de kimchi, de rode peper, zout en peper en laat het 20 minuten koken.
  5. Schep de rijst erbij en roer het goed door. Laat dit nog 5 minuten koken.
  6. Strooi de sesamzaadjes in de pan en garneer met het lente uitje.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten