Gebakken rijst met kip

Rijst staat bij ons regelmatig op tafel. Zo ook dit gerecht. Laat je niet afschrikken door de ingrediënten. Probeer het en je zult geen spijt krijgen.

Ingrediënten 

  • 2 a 3 kippendijen in kleine stukjes gesneden
  • 200 rijst gekookt en afgekoeld
  • 1 wortel in kleine blokjes
  • 50 g doperwten
  • 2 bosuien in ringen
  • 2 el gember fijn geraspt
  • 2 teentjes knoflook fijn geraspt
  • 1 ui gesnipperd
  • 3 eieren geklutst
  • 3 el sojasaus
  • 3 el oestersaus   
  • 1 tl sesamolie
  • 3 el zonnebloemolie
  • ½ tl zout
  • Snufje peper 

Bereiding 

  1. Doe een eetlepel olie in de wok en bak de eieren aan. Haal ze uit de wok en zet de eieren aan de kant op een bord.
  2. Giet 3 eetlepels olie weer in de wok en voeg de ui toe en bak dit glazig aan. Voeg de knoflook en gember erbij en schep dit goed door.
  3. Voeg de kip en de wortels erbij en blijf doorscheppen.
  4. Na ongeveer 10 minuten voeg je de rijst en de doperwten hierbij met de sojasaus, oestersaus en sesamolie en schep dit weer goed door elkaar.
  5. Schep de gebakken eieren bij de rijst en roer het geheel goed door elkaar. 
  6. Voeg er nog zout en peper naar smaak.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten