Rijst staat bij ons regelmatig op tafel. Zo ook dit gerecht. Laat je niet afschrikken door de ingrediënten. Probeer het en je zult geen spijt krijgen.
Ingrediënten
- 2 a 3 kippendijen in kleine stukjes gesneden
- 200 rijst gekookt en afgekoeld
- 1 wortel in kleine blokjes
- 50 g doperwten
- 2 bosuien in ringen
- 2 el gember fijn geraspt
- 2 teentjes knoflook fijn geraspt
- 1 ui gesnipperd
- 3 eieren geklutst
- 3 el sojasaus
- 3 el oestersaus
- 1 tl sesamolie
- 3 el zonnebloemolie
- ½ tl zout
- Snufje peper
Bereiding
- Doe een eetlepel olie in de wok en bak de eieren aan. Haal ze uit de wok en zet de eieren aan de kant op een bord.
- Giet 3 eetlepels olie weer in de wok en voeg de ui toe en bak dit glazig aan. Voeg de knoflook en gember erbij en schep dit goed door.
- Voeg de kip en de wortels erbij en blijf doorscheppen.
- Na ongeveer 10 minuten voeg je de rijst en de doperwten hierbij met de sojasaus, oestersaus en sesamolie en schep dit weer goed door elkaar.
- Schep de gebakken eieren bij de rijst en roer het geheel goed door elkaar.
- Voeg er nog zout en peper naar smaak.

