Gebakken zilvervliesrijst met reuze garnalen

Gebakken zilvervliesrijst met reuze garnalen, een gezond en lekker avondmaaltje die je zo klaar hebt. Uiteraard kan je het gerecht pittiger maken zoals jij wil door extra sriracha toe te voegen.

Ingrediënten

  • 1 1/2 el kokosolie
  • 2 sjalotjes fijngehakt
  • Halve verse rode peper in halve ringen gesneden zonder zaadjes
  • 8 gr verse gember geraspt
  • 3 tenen knoflook geraspt
  • 1 winterpeen geraspt
  • 70 g doperwten
  • 450 g reuze garnalen
  • 1 el sriracha
  • 1 tl soja saus
  • Snufje witte peper
  • 1 tl ketjap
  • 200 g zilvervlies rijst
  • Snufje zout
  • 1 ei

Bereiding

  1. Verwarm een koekenpan met de kokosolie en bak de sjalotjes glazig aan.
  2. Roer de gember en knoflook door en bak het nog even kort aan.
  3. Voeg de wortel en de doperwten toe en roer alles goed door. Laat dit 1 minuut koken.
  4. Schep de reuze garnalen erbij en laat dit nog 2 minuten koken op middelhoog vuur.
  5. Roer de sriracha, soja saus, en de peper erbij.
  6. Schep de rijst erbij en roer het door. Voeg indien nodig extra zout.
  7. Serveer met een gebakken ei, komkommer en tomaat.

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten