Gepocheerde peren

Deze lekkere gepocheerde peren zijn te serveren als bijgerecht of dessert. Door de kurkuma krijgen ze een mooie levendige kleur. Lekker voor de feestdagen. Heb je meer zin in de rode peertjes, zie dan dit recept

Ingrediënten

  • 7 peren
  • 1 liter water
  • 90 g lichtbruine suiker
  • 2 el honing
  • 1 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 1 sinaasappelschil
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 3 kardemompeulen gekneusd
  • 3 kruidnagel
  • Mespuntje kurkuma
  • 1 vanille stokje

Bereiding

  1. Giet het water in een ruime pan en voeg daarbij de suiker, honing, steranijs, kaneelstokje, sinaasappelschil, sap, kardemom, kruidnagel, kurkuma, merg van de vanille stokje en het sap breng dit aan de kook.
  2. Schil de peren en snijd een klein stukje van de onderkant zodat de peren blijven staan.
  3. Leg de peren in de pan en draai het vuur laag. Zorg wel dat de peren onder het vocht komen te staan en laat ze zacht worden.
  4. Prik tussendoor in de peren om te checken of ze zacht zijn.
  5. Haal de peren uit de pan en leg ze op een schaal en laat het vocht inkoken tot een siroop.
  6. Leg de peren weer terug in de pan en laat ze nog 5 minuten marineren in de siroop voor de mooie glans.
  7. Serveer de peertjes als bijgerecht of als desserts met de siroop erover en een bolletje ijs.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten