Geroosterde aardappels met knoflookolie

Krokant van buiten en zacht van binnen zijn deze geroosterde aardappels uit de oven met knoflookolie. En ze passen als bijgerecht overal bij.

 

Ingrediënten

  • 590 g krieltjes of kleine aardappels met schil
  • 6 el olijfolie
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • Takje rozemarijn fijngehakt
  • ½ tl paprika poeder
  • ¼ tl chilipeper
  • Zout naar smaak
  • Snufje peper

 

Bereiding

  1. Was de aardappels schoon en snijdt ze door de helft.
  2. Kook de aardappels in ruim water gaar.
  3. Verwarm de oven op 200ºC
  4. Verwarm op laag vuur een koekenpan met olie, knoflook en rozemarijn en laat dit 1 minuut koken.
  5. Zeef de olie in een kom en voeg hierbij de paprika poeder, chilipoeder, zout en peper.
  6. Giet de aardappels af en zet ze in een kom. Roer direct de olie over de aardappels en roer het goed door.
  7. Verdeel de aardappels in een ruime ovenschaal en ze rooster 30 minuten in de oven.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten