Krokant van buiten en zacht van binnen zijn deze geroosterde aardappels uit de oven met knoflookolie. En ze passen als bijgerecht overal bij.
Ingrediënten
- 590 g krieltjes of kleine aardappels met schil
- 6 el olijfolie
- 3 tenen knoflook fijngehakt
- Takje rozemarijn fijngehakt
- ½ tl paprika poeder
- ¼ tl chilipeper
- Zout naar smaak
- Snufje peper
Bereiding
- Was de aardappels schoon en snijdt ze door de helft.
- Kook de aardappels in ruim water gaar.
- Verwarm de oven op 200ºC
- Verwarm op laag vuur een koekenpan met olie, knoflook en rozemarijn en laat dit 1 minuut koken.
- Zeef de olie in een kom en voeg hierbij de paprika poeder, chilipoeder, zout en peper.
- Giet de aardappels af en zet ze in een kom. Roer direct de olie over de aardappels en roer het goed door.
- Verdeel de aardappels in een ruime ovenschaal en ze rooster 30 minuten in de oven.

