Gevulde aardappels uit de oven

Ik ben een fan van aardappels. Je kunt er eindeloos mee variëren. Zo is ook dit gerecht ook zeker een favoriet bijgerecht. Serveer het lekker bij vlees of vis.

 

Ingrediënten

  • 4 middelgrote aardappels 
  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalot fijn gesnipperd 
  • 125 ml zure room
  • 180 g witte cheddar geraspt
  • 2 el peterselie fijn gehakt
  • 1 tl zout
  • snufje peper 

 Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC
  2. Wikkel de aardappels in folie papier en bak de aardappels 1 uur in de oven. 
  3. Bak ondertussen de sjalotten in olie totdat het glazig wordt en laat het daarna afkoelen. 
  4. Snijdt de bovenkant van de aardappels door en hol ze voorzichtig uit. 
  5. In een kom doe je de aardappel, sjalot, zure room, cheddar kaas, peterselie en peper en zout en meng dit tot een smeuïge puree.
  6. Vul de puree in een spuitzak en vul de aardappels met het mengsel en zet het in de oven voor ongeveer 25 minuten op 180ºC
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten