Gevulde aubergines met tomatensaus

Er zijn heel veel groentes die je kan vullen met lekkers. En deze heerlijke gevulde aubergines is zeker favoriet bij ons in huis. Serveer bijvoorbeeld met couscous of bulgur.

 

Ingrediënten

  • ·       5 aubergines
  • ·       500 g rundergehakt
  • ·       1 kleine uitje gehakt
  • ·       3 el peterselie gehakt
  • ·       2 tl paprikapoeder
  • ·       2 teentjes knoflook fijngehakt
  • ·       ¼ tl chili vlokken
  • ·       Snufje peper
  • ·       1 tl zout
  • ·       500 g passata
  • ·       3 el olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC.
  2. Meng in een kom het gehakt, uitje, knoflook, peterselie, paprikapoeder, peper en zout en zet dit aan de kant.
  3. Snijdt het groene topje van de aubergines af en hol het vruchtvlees eruit.
  4. Vul de aubergines met het gehakt en zet aan de kant.
  5. Giet de passata in de ovenschaal met olijfolie en het vruchtvlees van de aubergines.
  6. Maak de tomatensaus op smaak met peper en zout.
  7. Leg de aubergines in de ovenschaal en dek het af met aluminiumfolie.
  8. Bak de aubergines 30 á 45 minuten.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten