Er zijn heel veel groentes die je kan vullen met lekkers. En deze heerlijke gevulde aubergines is zeker favoriet bij ons in huis. Serveer bijvoorbeeld met couscous of bulgur.
Ingrediënten
- · 5 aubergines
- · 500 g rundergehakt
- · 1 kleine uitje gehakt
- · 3 el peterselie gehakt
- · 2 tl paprikapoeder
- · 2 teentjes knoflook fijngehakt
- · ¼ tl chili vlokken
- · Snufje peper
- · 1 tl zout
- · 500 g passata
- · 3 el olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 190ºC.
- Meng in een kom het gehakt, uitje, knoflook, peterselie, paprikapoeder, peper en zout en zet dit aan de kant.
- Snijdt het groene topje van de aubergines af en hol het vruchtvlees eruit.
- Vul de aubergines met het gehakt en zet aan de kant.
- Giet de passata in de ovenschaal met olijfolie en het vruchtvlees van de aubergines.
- Maak de tomatensaus op smaak met peper en zout.
- Leg de aubergines in de ovenschaal en dek het af met aluminiumfolie.
- Bak de aubergines 30 á 45 minuten.

