Gevulde champignons

Deze gevulde champignons zijn lekker en leuk om te serveren op een feestje, maar ook als bijgerecht bij diner. En zeker makkelijk van te voren te bereiden.

 

Ingrediënten

  • 8 champignons
  • 30 g spinazie
  • 1 kleine sjalotje fijn gesnipperd
  • 3 á 4 stuks (24 g)  zongedroogde tomaten 
  • 1 teen knoflook geraspt
  • 130 g ricotta
  • 45 g gruyère geraspt
  • 1 tl oregano
  • 2 el panko
  • 1 tl citroenrasp
  • ½ tl zout
  • snufje peper  

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC
  2. Maak de champions met een doekje schoon en hol ze uit.
  3. Snijdt de champignonstelen fijn.
  4. Verhit de olie en bak de champignonstelen met de spinazie 2 minuten aan en laat dit afkoelen
  5. Meng in een kom de champignons met de spinazie, zongedroogde tomaten, knoflook, ricotta, citroenrasp, oregano, peper en zout.
  6. Vul de champignons met het mengsel, zet ze in een ovenschaal voor 20 minuten in de oven. 

 

 

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten