Deze gevulde champignons zijn lekker en leuk om te serveren op een feestje, maar ook als bijgerecht bij diner. En zeker makkelijk van te voren te bereiden.
Ingrediënten
- 8 champignons
- 30 g spinazie
- 1 kleine sjalotje fijn gesnipperd
- 3 á 4 stuks (24 g) zongedroogde tomaten
- 1 teen knoflook geraspt
- 130 g ricotta
- 45 g gruyère geraspt
- 1 tl oregano
- 2 el panko
- 1 tl citroenrasp
- ½ tl zout
- snufje peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180ºC
- Maak de champions met een doekje schoon en hol ze uit.
- Snijdt de champignonstelen fijn.
- Verhit de olie en bak de champignonstelen met de spinazie 2 minuten aan en laat dit afkoelen
- Meng in een kom de champignons met de spinazie, zongedroogde tomaten, knoflook, ricotta, citroenrasp, oregano, peper en zout.
- Vul de champignons met het mengsel, zet ze in een ovenschaal voor 20 minuten in de oven.

