Gevulde kipfilet met pesto en mozzarella

Een heerlijk gevulde kipfilet met pesto en mozzarella dat snel en simpel te maken is op een doordeweekse dag. Als je tijd hebt, maak de pesto zelf,  zo niet haal een goede pesto uit de supermarkt. Laat als je de tijd hebt de kip minstens 2 uur marineren.

 

Ingrediënten      

Voor de marinade

  • 2 kipfilet
  • 2 tl mosterd
  • Sap van halve citroen
  • ½ tl tijm
  • 1 tl oregano
  • 50 ml olijfolie

Voor de vulling

  • 3-4 el pesto
  • 2 tomaten
  • Zak mozzarella geraspt
  • Spinazie

Bereiding

  1. Snijd de kip doormidden maar niet helemaal door.
  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade en marineer de kip. Laat dit verder marineren in de koelkast voor ongeveer 1 of 2 uur.
  3. Snijd de tomaat in schijfjes.
  4. Besmeer de kipfilet aan de binnenkant met de pesto en leg daarop 2 schijfjes tomaat, dan 3/4 blaadjes spinazie. Strooi er de mozzarella over en prik ze met bijvoorbeeld houten stokers.
  5. Verwarm een koekenpan en leg daarop bakpapier.
  6. Leg de kipfilet in de koekenpan op de keukenpapier.
  7. Bak de kip aan beiden kanten goudbruin. Zet de kip in de oven in een ovenschaal met de bakpapier en bak ze nog verder voor ongeveer 20 minuten op 170ºC
  8. Serveer met bijvoorbeeld een salade.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten