Gevulde kipfilet met spinazie en gorgonzola

Gevulde kipfilet is een veelzijdig gerecht die je kan vullen met wat jij lekker vindt. Weet je niet waarmee, dan zou ik zeggen maak dit gerecht, lust je geen gorgonzola pas het dan naar je eigen favoriete kaassoort. Het is een gerecht wat snel, makkelijk en lekker is en het ziet er ook nog eens feestelijk uit als je de filet in partjes snijdt en het zo serveert.

 

Ingrediënten

  • 2 kipfilet
  • 1 middelgroot sjalotje
  • 145 g spinazie
  • 30 g zongedroogde tomaten
  • 40 g gorgonzola
  • Zout naar smaak
  • Snufje peper
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Bak een sjalotje glazig met de 3 eeltlepels olijfolie en voeg de spinazie erbij. Bak de spinazie aan tot dat het geslonken is.
  2. Haal de spinazie van het vuur en zet het over in een kom.
  3. Voeg bij de spinazie de gedroogde tomaten en gorgonzola. Maak het aan met peper en zout en meng het goed door.
  4. Snijdt de kipfilet aan de bolle kant open als een vlinder en snijdt het loshangende stukje van de kipfilet eraf leg een plastic folie erop en sla het plat met een vleeshamer of een koekenpan. Sla ook de kipfilet plat.
  5. Vul de kipfilet met de spinazie mengsel en leg het losse stukje filet bovenop en rol het op.
  6. Verwarm de oven voor op 180ºC
  7. Verwarm een koekenpan met olie en bak de kipfilet rondom goudbruin aan.
  8. Zet de kipfilet in een ovenschaal en laat ze nog 20 verder garen in de oven.
  9. Haal de kipfilet uit de oven en laat ze 5 minuten rusten voor het aansnijden.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten