Overheerlijke koolrolletjes in tomatensaus, een smakelijk en verantwoord gerecht. Serveer het met een salade.
Ingrediënten
- 1 groene kool (of andere soort kool naar wens)
- 650 g rundergehakt of lamsgehakt
- 40 g rijst
- 1 ui fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijn gehakt
- 3 el gehakte peterselie
- 3 el olijfolie
- 1 ½ tl komijnpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- Snufje peper
- 1 ½ tl zout
Tomatensaus
- 500 ml passata
- 3 el olijfolie
- Snufje peper
- Snufje zout
- ¼ tl suiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180ºC
- Blancheer de koolbladeren ongeveer 7 minuten in kokend water en giet deze af.
- Spoel ze in koud water zodat het doorgaren stopt.
- Dep de koolbladeren droog met keukenpapier en snijdt de harde nerven uit zodat ze makkelijk opgerold kunnen worden.
- Bak in een koekenpan het uitje met de knoflook in olijfolie glazig en laat dit afkoelen.
- Voeg in een kom het gehakt met het uitje, komijnpoeder, paprikapoeder, peterselie, peper en zout en meng dit goed door elkaar.
- Verdeel het gehakt op elk koolblad, rol het op en vouw het dicht.
- Om de tomatensaus te bereiden doe je een scheut olie in een pan met alle overige ingrediënten en laat deze voor ongeveer 25 minuten koken.
- Verdeel de helft van de tomatensaus in een ovenschaal, leg daar de koolrolletjes naast elkaar en giet de overige tomatensaus over de koolrolletjes.
- Bedek de schaal met aluminiumfolie.
- Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 1 uur op 200ºC
- Verwijder de aluminiumfolie en laat het no 10 minuten in de oven.

