Gevulde koolrolletjes

Overheerlijke koolrolletjes in tomatensaus, een smakelijk en verantwoord gerecht. Serveer het met een salade.

 

Ingrediënten

  • 1 groene kool (of andere soort kool naar wens)
  • 650 g rundergehakt of lamsgehakt
  • 40 g rijst
  • 1 ui fijn gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 3 el gehakte peterselie
  • 3 el olijfolie
  • 1 ½ tl komijnpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
  • Snufje peper
  •  1 ½ tl zout

Tomatensaus 

  • 500 ml passata
  • 3 el olijfolie
  • Snufje peper
  • Snufje zout
  • ¼ tl suiker 

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC
  2. Blancheer de koolbladeren ongeveer 7 minuten in kokend water en giet deze af.
  3. Spoel ze in koud water zodat het doorgaren stopt.
  4. Dep de koolbladeren droog met keukenpapier en snijdt de harde nerven uit zodat ze makkelijk opgerold kunnen worden.
  5. Bak in een koekenpan het uitje met de knoflook in olijfolie glazig en laat dit afkoelen.
  6. Voeg in een kom het gehakt met het uitje, komijnpoeder, paprikapoeder, peterselie, peper en zout en meng dit goed door elkaar.
  7. Verdeel het gehakt op elk koolblad, rol het op en vouw het dicht.
  8. Om de tomatensaus te bereiden doe je een scheut olie in een pan met alle overige ingrediënten en laat deze voor ongeveer 25 minuten koken.
  9. Verdeel de helft van de tomatensaus in een ovenschaal, leg daar de koolrolletjes naast elkaar en giet de overige tomatensaus over de koolrolletjes.
  10. Bedek de schaal met aluminiumfolie.
  11. Zet de ovenschaal in de oven voor ongeveer 1 uur op 200ºC
  12. Verwijder de aluminiumfolie en laat het no 10 minuten in de oven.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten