Gevulde paprika’s

Gevulde paprika’s lenen zich goed om lekker te vullen met wat je lekker vindt. En deze gevulde paprika’s met heerlijk Marokkaanse smaken zijn zeker de moeite waard om eens te gaan maken. Heb je liever vegetarisch laat dan het gehakt achterwege.

 

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 1 ui 100 g gesnipperd
  • 2 wortels geraspt
  • 2 tenen knoflook geraspt of fijngehakt
  • 400 g rundergehakt of lamsgehakt
  • ½ tl komijnpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl kurkuma
  • 2 el peterselie gehakt
  • ½ tl harissa (Optioneel)
  • Snuf peper
  • ½ tl zout of naar eigen smaak
  • 2 groene paprika
  • 2 rode paprika
  • 120 g rijst

Voor de tomatensaus

  • 3 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook geraspt of fijngehakt
  • 3 tomaten of uit blik
  • ½ tl paprikapoeder
  • ¼ tl komijnpoeder
  • ½ tl zout
  • 1 el peterselie gehakt

Bereiding

  1. Kook de rijst 80 procent gaar en giet het af. Laat de rijst afkoelen.
  2. Verwarm een koekenpan met 3 eeltlepels olie en bak de uien glazig aan.
  3. Voeg de knoflook en de wortel en laat dit nog 1 minuut koken.
  4. Rul het gehakt los erbij in de pan.
  5. Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder, gemberpoeder, kurkumapoeder, peterselie, harissa, zout en peper en roer dit goed door. Laat dit 5 minuten koken. Laat dan het gehaktmengsel afkoelen.
  6. Verwarm de oven voor op 190ºC
  7. Meng de rijst en het gehakt samen in een schone kom.
  8. Giet 4 eeltlepel olijfolie in hetzelfde koekenpan en doe daarbij de knoflook en bak dit kort aan.
  9. Giet de tomaten erbij, paprikapoeder, komijnpoeder, peper en zout en kook dit 20/25 minuten.
  10. Snijd het kapje van de paprika’s en verwijder de zaadjes.
  11. Vul de paprika’s vol met het gehaktmengsel.
  12. Verdeel de tomatensaus in een ovenschaal, maar houd wat saus achterwege.
  13. Leg de paprika’s staand in de ovenschaal en zet de kapjes er weer op.
  14. Verdeel het overige gebleven saus over de kapjes en zet de schaal in de oven voor 35/40 minuten of tot de paprika’s gaar zijn.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten

Leave a Comment