Grote pastaschelpen die je kan vullen met bijvoorbeeld ricotta en spinazie. Een lekker gerecht als je een avondje vegetarisch wil eten.
Ingrediënten
- 190 g (16 stuks) grote pastaschelpen (Albert Heijn)
- 3 el olijfolie
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 400 g gepelde tomaten uit blik
- 400 g spinazie (vers of diepvries)
- Handvol basilicum gesnipperd
- 240 g ricotta
- 70 g grana pandano
- 1 tl zout
- Snufje peper
- extra grana padano
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Kook de pastaschelpen zoals aangegeven op de verpakking.
- Giet de pasta af, spoel ze met koud water en laat ze goed uitlekken.
- Bak de spinazie 7 á 8 minuten aan en knijp het vocht eruit.
- Meng in een kom de ricotta, spinazie, basilicum, grana padano, zout en peper.
- Voeg olie in een pan en bak de uien glazig aan. Voeg de knoflook erbij en bak dit nog 1 minuut aan.
- Giet de gepelde tomaten bij de uien samen met de peper en zout en laat dit op het vuur totdat de tomaten ingekookt zijn.
- Giet de tomatensaus in een ovenschaal en houd 4 á 5 eeltlepels achter.
- Vul de pasta schelpen met het ricotta mengsel. Gebruik hiervoor een spuitzak en leg ze naast elkaar op de tomatensaus.
- Verdeel de overgebleven tomatensaus en de grana padano bovenop de pasta.
- Bedek de pasta ovenschaal met aluminiumfolie en zet deze in de oven voor 25 minuten.
- Verwijder de folie en laat de schaal nog 10 minuten in de oven.

