Gevulde pastaschelpen met spinazie en ricotta

Grote pastaschelpen die je kan vullen met bijvoorbeeld ricotta en spinazie. Een lekker gerecht als je een avondje vegetarisch wil eten.

 

Ingrediënten

  • 190 g (16 stuks) grote pastaschelpen (Albert Heijn)
  • 3 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g gepelde tomaten uit blik
  • 400 g spinazie (vers of diepvries)
  • Handvol basilicum gesnipperd
  • 240 g ricotta
  • 70 g grana pandano
  • 1 tl zout
  • Snufje peper
  • extra grana padano

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Kook de pastaschelpen zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Giet de pasta af, spoel ze met koud water en laat ze goed uitlekken.
  4. Bak de spinazie 7 á 8 minuten aan en knijp het vocht eruit.
  5. Meng in een kom de ricotta, spinazie, basilicum, grana padano, zout en peper.
  6. Voeg olie in een pan en bak de uien glazig aan. Voeg de knoflook erbij en bak dit nog 1 minuut aan.
  7. Giet de gepelde tomaten bij de uien samen met de peper en zout en laat dit op het vuur totdat de tomaten ingekookt zijn.
  8. Giet de tomatensaus in een ovenschaal en houd 4 á 5 eeltlepels achter.
  9. Vul de pasta schelpen met het ricotta mengsel. Gebruik hiervoor een spuitzak en leg ze naast elkaar op de tomatensaus.
  10. Verdeel de overgebleven tomatensaus en de grana padano bovenop de pasta.
  11. Bedek de pasta ovenschaal met aluminiumfolie en zet deze in de oven voor 25 minuten.
  12. Verwijder de folie en laat de schaal nog 10 minuten in de oven.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten