Gevulde ronde courgettes

Deze ronde gevulde courgettes zijn een smaakexplosie in de mond, en het staat ook zo mooi op je bord. Bijna elke soort groente kun je vullen met wat je lekker vindt. Zelf heb ik ze bij de Lidl vandaan. Kan je de ronde niet vinden dan kan dat natuurlijk ook met de welbekende langwerpige courgettes.

 

 

Ingrediënten

Voor de gehaktmengsel

  • 4 courgettes
  • 1 kleine ui geraspt (100 g)
  • 2 tenen knoflook fijngehakt of geraspt
  • 250 g rundergehakt
  • 130 g rijst 80% voorgekookt
  • 2 el paprikapasta (Albert Heijn)
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl kurkuma
  • 1 el munt fijngehakt (alleen blaadjes)
  • 1 ½ el peterselie fijngehakt
  • 1 ½ el olijfolie
  • 1 tl zout
  • Snufje peper

Voor de tomatensaus

  • 2 tomaten gepureerd zonder schil
  • 200 ml heet water
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el olijfolie
  • Snufje peper
  • ½ tl zout of naar eigen smaak

 

Bereiding

  1. Spoel de rijst goed met water totdat er geen zetmeel is, en kook de rijst voor 80% dus niet helemaal gaar.
  2. Giet de rijst af en laat het afkoelen.
  3. Snijdt de boven kapjes van de courgettes en hol ze uit met bijvoorbeeld een kleine lepel.
  4. Doe het gehakt in een ruime kom, samen met de rijst, ui, knoflook, paprikapasta, paprikapoeder, kurkumapoeder, mint, peterselie, olijfolie, peper en zout en meng dit goed door.
  5. Vul de courgettes met het gehaktmengsel en zet de kapjes er weer op, druk iets aan zodat ze blijven liggen
  6. Snijdt de tomaten aan de onderkant kruislings en zet ze in een ruime kom met kokend water.
  7. Na 2 a 3 minuten haal je de tomaten uit het water met behulp van een lepel en verwijder het vel en pureer de tomaten.
  8. Giet in een maatbeker het water, tomatenpuree, olijfolie, de gepureerde tomaten, zout en peper en roer het goed door en het aan de kant.
  9. Bak in een schone koekenpan met olie de courgettepulp gaar.
  10. Giet in een diepe pan de tomatensaus en verdeel daar de courgette pulp erover.
  11. Leg de courgette in de pan op de tomatensaus en zet de deksel op de pan.
  12. Kook de courgettes 35 minuten op middelhoog vuur of langer indien nodig. Prik met een saté prikker in de courgettes om te checken of ze gaar zijn.
  13. Serveer met een salade naar wens.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten