Gevulde speculaas

Lekker genieten van je eigen gemaakte gevulde speculaas, ja dat kan zeker! Een typisch sinterklaas lekkernij die niet mag ontbreken net als de pepernoten natuurlijk. Je kunt het in elke vorm maken, zelf heb ik gekozen voor een ronde bakvorm.

Ingrediënten

  • 150 g boter kamertemperatuur
  • 180 g donkere basterd suiker
  • 1 ei
  • 260 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 tl speculaas kruiden
  • Snufje zout
  • 380 g amandelspijs
  • 1 ei (loskloppen)
  • Geschaafde amandelen

Bakvorm 23cm

Bereiding

  1. Mix de boter en de suiker tot een smeuïge massa.
  2. Voeg de ei toe en mix verder.
  3. Meng de bloem met de speculaas kruiden en zout en giet in delen bij de botermengsel.
  4. Maak er een deegbal van, druk het plat en wikkel het in plastic folie. Zet het in de koelkast.
  5. Meng de amandelspijt met de helft van het ei. Wikkel het in plastic folie en zet het in de koelkast.
  6. Verwarm de oven voor op 180 ºC
  7. Vet een bakvorm licht aan.
  8. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het door twee.
  9. Rol de eerste deeg op het aanrecht met wat bloem tegen het plakken en zet het over in de vorm, druk de randen aan.
  10. Haal de spijs uit de koelkast en rol dit ook uit. Verdeel het over het deeg.
  11. Rol de tweede deeg uit en leg deze over de spijs. Druk de randen tegen elkaar.
  12. Smeer het overige ei over het deeg en versier met de amandelen.
  13. Bak de speculaas 40 minuten.
  14. Haal het uit de oven en laat het goed afkoelen.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten