Gevulde zalm met ricotta en spinazie

Een heerlijke manier om zalm op tafel te zetten. En voor mij een zeer favoriet om te bereiden. En dit gerecht is zeker de  moeite waard om eens te gaan maken.

 

Ingrediënten

  • 2 zalmmoten
  • 100 g ricotta
  • 1 sjalotje fijn gehakt
  • 200 g verse spinazie
  • 30 g Pecorino Romano
  • 1 teentje knoflook geraspt
  • Snufje peper
  • Zout naar smaak

Bereiding

  1. Snijdt een inkeping in de zalm, pas op dat je de zalm niet helemaal doorsnijdt.
  2. Maak de zalm op smaak met peper en zout aan beiden kanten.
  3. Voeg 2 eeltlepels olie in een koekenpan en bak het sjalotje met de knoflook 1 minuut op laag vuur aan. Voeg de spinazie erbij en bak dit totdat de spinazie is gaat slinken. Laat het afkoelen en druk het vocht eruit.
  4. Meng de ricotta met de spinazie, Pecorino Romano, peper en zout en meng het goed door elkaar.
  5. Vul de zalm met de ricotta vulling.
  6. Zet een koekenpan met 3 eeltlepels olie op het vuur en bak de zalm 6 á 7 minuten aan beiden kanten.
  7. Serveer met bijvoorbeeld gegrilde asperges.
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten