Granola

Een favoriet bij ons in huis. En het liefst zelfgemaakt met daarbij vers fruit in een kom met Griekse yoghurt. Zelf vind ik het lekkerder als een granola vol zit met veel noten. Vandaar dat je ook een rits ziet aan ingrediënten. Maar je kunt het uiteraard toepassen met wat je lekker je vindt. 

Ingrediënten 

  • 100 g havermout 
  • 35 g zonnepitten 
  • 60 g amandelen 
  • 60 pecannoten 
  • 50 g hazelnoten 
  • 3 el honing 
  • 35 g cranberries 
  • 30 g rozijnen  
  • 6 dadels in stukjes 
  • 1 tl kaneel 
  • 2 el kokossnippers 
  • 2 el gedroogd fruit (optioneel) 

 Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC
  2. Verdeel in een ovenschaal bekleed met bakpapier de havermout, zonnepitten, amandelen, pecannoten, geraspte kokos, kaneel en de hazelnoten en zet de schaal in de oven voor 15 minuten. 
  3. Haal de schaal na 5 minuten uit de oven en schep het om, zet het weer terug in de oven voor 5 minuten. 
  4. Haal de ovenschaal uit de oven en verdeel de honing erdoor. Meng het goed door en zet het weer in de oven voor 5 minuten. 
  5. Haal de schaal uit de oven en verdeel de cranberries, rozijnen, dadels, kokossnippers, goed door elkaar. 
  6. Laat de granola goed afkoelen voordat je het in een pot doet. 
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten