Griekse bulgur salade

Dit lekkere Griekse bulgur salade staat zo op tafel. Aan de dressing hoef niet veel te doen. Door de olijfolie en citroensap krijgt het een frisse smaak. Je kan het als bijgerecht serveren of tijdens de lunch voor op het werk.

 

Ingrediënten

  • 190 g bulgur
  • 1 kleine rode ui
  • Handvol Cherry tomaatjes
  • 200 g Kalamata olijven
  • 200 g feta
  • 3 el peterselie gehakt
  • 3 el olijvenolie
  • 2 el citroensap
  • Zout naar smaak
  • Snufje peper
  • 1 el sumak (optioneel)

Bereiding

  1. Kook de bulgur volgens verpakking en giet dit af. Zet de bulgur over in een kom.
  2. Snijd de rode ui, tomaatjes, olijven en voeg dit bij de bulgur. Breek de feta en hak de peterselie en voeg dit er ook bij. Giet de olijfolie en citroensap bij de bulgur en maak dit op smaak aan met zout en peper.
  3. Strooi nog de sumak over de bulgur salade en serveer met bijvoorbeeld de kipgehaktballetjes in tomatensaus
FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten