Griekse citroen knoflook aardappel wedges

Het lekkere aan deze Griekse citroen knoflook aardappels wedges is dat alle smaken en het vocht zal intrekken in de aardappels en dat ze uiteindelijk knapperige worden. Ze smaken heerlijk bij een stukje kip of gebakken zalm, maar eigenlijk bij alles. Onweerstaanbaar lekker zijn ze!!

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappels
  • 250 ml heet water
  • 1 blokje kippen of groentebouillon
  • 2 grote tenen knoflook geraspt
  • 1 el oregano
  • ¼ tl chili vlokken
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 tl zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C
  2. Schil en snijd de aardappels in wedges.
  3. Doe de aardappels in een pan met ruim water en kook ze net aan.
  4. Meng in een kom het heet water met de bouillonblokje, knoflook, oregano, olijfolie en het zout en roer dit goed door.
  5. Giet de aardappels af en verdeel het in een ruim ovenschaal.
  6. Giet het natte mengsel over de aardappels roer ze door en zet het in de oven. Bak de aardappels goudbruin. Roer ondertussen steeds de aardappels om.

 

FavoriteLoadingVoeg toe aan favorieten